Sentralbord: 51 42 98 00 / epost

Facebook Facebook  

Eg treng råd
  • Language

Opning av kunstverket "Lilith and Olaf" på Orstad

Det vert opning av verdas største utandørs maleri fredag 4.september kl. 16.00 på Block Berge sitt bygg på Orstad. Ordførar Ane Mari Braut Nese står for opninga.

Fredag blir det markering av ferdigstillelsen av verdens største utendørsmaleri. Maleriet på Blokk Berges Bygg spenner over 21 000 m2  og vil bli et landemerke for regionen. Kunstverket er en del av Nuart festival som i år feirer 15-års jubileum. 

Med god hjelp fra en flokk frivillige og værgudene klarte kunstnerne Ella & Pitr å gjøre det store maleriet ferdig i løpet av 4 dager. Maleriet viser en kvinne sammenkrøllet på taket med en liten figur som faller frå fingrene hennes. Figuren er Olav Tryggvason som var konge i Norge 995-1000. Flere kilder mener at han ble født på Lalandsholmen i Frøylandsvatnet som ikke ligger langt fra Blokk Berge Bygg. 

Det ferdige kunstverket kan sees kun fra fly som flyr inn og ut av Sola flyplass. Kontrolltårnpersonal og flypiloter er informert og har allerede begynt å justere på ruten sin for at passasjerer skal få best mulig utsikt til maleriet.

Om kunstnerne
Det fransk baserte kunstnerkolleltivet Ella & Pitr har spesialisert seg på store veggmalerier av eventyrlignende figurer. Arbeidene deres har gitt dem internajonal anerkjennelse og kan sees på bl.a. husvegger, tak og containere. Uttrykket deres ligger tett opp til tegneserie og barnebokillustrasjoner, samt grafitti.


Foto: EllaPitr og Eirik Halvorsen